16.4.2016

Hyvää huhtikuuta! Täällä ollaan edelleen koko sakki koolla ja vieläpä uusi perheenlisäys tuloillaan. Muutto uuteen kotiin on loppukuusta sisäilmaongelmien vuoksi. Jo toinen asunto siis asumiskelvoton, ainakin meille. Olemme joutuneet tuhoamaan todella paljon omaisuutta hajun vuoksi. Emme halua hajustaa uuttakin asuntoa, jonka pitäisi nyt olla terve. Jospa mekin vihdoinkin löydettiin se pysyvä ihana koti. Kissatarhan rakentaminen oli ehkä suurin urakka, sekä kasvihuone, mitkä jäävät toistaiseksi tänne vanhaan taloon, mutta myöhemmin kesällä ainakin kissatarha käydään purkamassa mukaan. Onneksi vaan vuokralla ollaan, joten sen suuremmilta ahdistuksilta (jos nyt ei näitä terveysongelmia lasketa) ollaan vältytty.

Mööpit voivat hyvin! Simo kävi hampaiden poistossa viime syksynä. Ei suinkaan kaikkia poistettu, pari vaan. Seuraillaan jatkossa, miten ienongelmat jatkuvat. Muuten ovat olleet terveitä, vaikka niidenkin puolesta huolestuttaa talon ilmanlaatu. Pojut vaikuttavat jotenkin paljon pirteämmiltä käydessämme kotikotona Nivalassa. Innolla siis odotetaan muuttoa, jossa pojuilla sitten kolmen kerroksen verran liikkumatilaa.

Ukkelit vakiopaikalla, kun meikäläinen on reissussa. Lämpimästi miehen haaruksissa peiton alla :D

Sitten jälleen kissanhiekka-juttua.
Me kokeiltiin pellettiä aiemmin pojuille, kuten jotkut varmaan muistaa. Aluksi käytettiin ÖkoPlussaa, joka kyllä toimi ja oli erittäin hyvää, mutta meille liian kallista. Sitten vaihdettiin lämmityspelletteihin. Testikäytössä oli peewee-kissanvessa, jossa murusiksi menneet pelletit valuvat alaosioon. Meillä tuo vessa ei sitten toiminut, koska pojut pissaa ihan jumalattoman paljon. Ovat kyllä tutkitusti terveitä, mutta juovat silti runsaasti. Alaosio alkoi haista ihan hirveälle kuselle (vaikka siellä oli kuiviakin pellettejä imemässä pissaa). Kokeiltiin sitten laittaa pelletit ihan normi hiekkikseen. Siellä sama homma. Jo toisena päivänä pohja lillui pissasta ja joka päivä sai siivota sitä litkua ison pussillisen verran kakkojen lisäksi. Työ oli hankalampi kuin paakkuuntuvaa siivotessa, sillä sitä tavaraa tosiaan sai lapioida oikein urakalla ja aina sitä levisi vähän lattiallekin. Ja voi herraisä sitä lemua! Olen tänäänkin lukenut sivutolkulla kehuja pelleteistä, miten ne eivät haise. Meillä pelletit alkoivat haista pidemmän käytön jälkeen imelälle puunsekaiselle pissalle, joka oli mielestäni vielä hirveämpi ja voimakkaampi kuin likaisen hiekan haju. Tuli jo eteisessä lemu vastaan. 

Nyt vuosi-pari oltu ilman pellettiä, mutta ystävän luona käydessäni (hänellä myös kaksi kissaa) näin, miten pelletti (Rainbown halpis) toimi todella hyvin, eikä kuulemma tarvitse kuin kakat poistaa päivittäin ja vaihtaa koko hiekka pari kertaa kuussa. Eli ystäväni ei siis edes pissoja pahemmin siivoile, mutta silti kämppä ja kissanvessan ympäristö oli tosi raikkaan tuoksuinen. Tuli heti taas kuume kokeilla meilläkin.

Nyt siis annetaan vielä yksi mahdollisuus pelleteille. Olen joutunut nyt hiekan pölyämisen takia pitämään hengityssuojainta naamassa laatikkoa siivotessa (vaikka mies nyt paljon siivoileekin laatikkoa toksoplasmoosin pelossa) ja kyllähän tuo paakkuuntuva hiekka, oli se sitten kallein mikrohiekka, tai Lidlin isompi paakkuuntuva, niin hiekka haisee pahalle jo viikon päästä.

Aiemmin ostettiin siis isoja halpissäkkejä ihan lämmityspellettiä, joka oli mielestäni koostumukseltaan erilaista, kuin tuo kaupan kissanpelletti. Jospa tällä kertaa onnistuisi, kun kokeillaan eri laatua. Uusi hiekkalaatikkokin on ovellinen, joten jos se ei päästäisi hajuja senkään vertaa.
Pojut kyllä juovat entiseen malliin..

Heh, tuntuu että suurin osa näistä postauksista on koskenut kissanhiekkakokeiluja! No ainakaan ei aiheet lopu kesken hiekkoja vaihdellessa.


Uudessa kämpässä vauvan tulon ja oman astman takia ajateltiin olla päästämättä kissoja makkariin ollenkaan. Voi sitä huudon määrää, mikä siitä seuraa. Pojut ovat koko elämänsä nukkuneet meidän vieressä, kainalossa peiton alla. Mutta vaikka kuinka säälittää ja haluaisin lämmittävän kissan viereeni yöksi, niin se ei ole enää järkevää. Tiedän, että joudumme varautumaan varmaan kuukauden sotaan ja korvatulppien käyttöön, mutta koska pojut saavat meidän huomiota todella paljon päivisin, niin eivät ne (toivottavasti) nyt pahasti traumatisoidu. Enemmänkin pelottaa Mööpin reaktio syntyvään vauvaan. Se kun on aika mustasukkainen tapaus ja tulee komentamaan jo Simoakin, jos se tulee syliini. Jonkinlainen vieroitus jo nyt hyvissä ajoin tuosta karvavauvasta on varmaan vaan hyväksi :)

1 kommentti:

  1. Hyvää huhtikuuta teillekin, kiva kuulla teistä pitkästä aikaa! :) Kurjaa kun tuokin talo oli sisäilmaltaan huono, mutta jospa kolmas kerta todensanoo! Pidetään peukkuja! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...